wie zijn we

Chocolaterie ‘t Karakske is een kleine ambachtelijke zaak. Opgericht in 2003, ondertussen een begrip geworden  in Roeselare en omstreken. Patricia en Geert werken met liefde voor de chocolade, dat proef en zie je in al hun producten.

Een zaak waar alles nog handmatig gebeurt. Kwaliteit en smaak komen bij ons op de eerste plaats.

Met fierheid kunnen wij u vertellen dat we één van de weinige chocolatiers zijn in België die nog de hazelnootpasta ( basis voor praliné ) zelf maken. Hiervoor wordt nog een broyeur ( zie foto ) gebruikt uit het jaar 1951.

Hier komen geen prefab emmers met halffabricaten binnen. Alles wordt zelf gemaakt : alle praliné soorten, gianduja, advocaat, karamelsoorten, … tot zelfs een aantal likeuren bereiden we zelf.

Voortdurend zoeken wij nieuwe recepten zonder de oude technieken te vergeten, sommige recepten dateren nog van de grootouders.
Wat ons ook onderscheidt van onze collega’s zijn de kleine modelletjes van pralines. Ons motto: Neem liever 2 pralines dan nogmaals in dezelfde te moeten bijten.

Naast onze pralines maken we uiteraard fijne holle figuren. Hoe dunner uw chocoladefiguur, des te rapper deze zal smelten in uw mond en de smaak intenser is. Het extra werk nemen we er met plezier bij. Al onze ingekleurde figuren zijn met de hand gedecoreerd.

Ook stukwerk op maat behoort tot onze specialiteiten. Voor elke gelegenheid kunnen we wel iets maken. U bedenkt het en wij maken het. Dit tevens op afspraak en in overleg met de klant.

Naast alles van chocolade maken wij onze eigen patisserie, al dan niet gecombineerd met chocolade.
Met dezelfde visie als bij onze pralines, geen prefab. Zelfs onze biscuit, progrés en onze pudding zijn nog gemaakt op al oude wijze. Onze profiterolles zijn niet gevuld met slagroom of pudding. Deze zijn opgevuld met een veredelde vanillecrème waar geen room aan te pas komt.
Alles van patisserie is enkel op bestelling te verkrijgen.

Voortduren scholen wij ons bij. Hetzij om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken, hetzij voor nieuwe smaakcombinaties te ontdekken.
Als de kans zich voordoet gaan wij uiteraard mee op studiereis, zoals een paar jaar terug naar “Ivoorkust”. De herkomst van de cacao gaan bekijken.

Wij staan altijd open om ons te verbeteren of uw mening mee te nemen zodoende een nog beter product af te leveren.

Chocolade onze ambacht uw genot!